De bibliotheek van Alexandrië Jean-Pierre Luminet

ISBN:

Published:

Hardcover

287 pages


Description

De bibliotheek van Alexandrië  by  Jean-Pierre Luminet

De bibliotheek van Alexandrië by Jean-Pierre Luminet
| Hardcover | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, RTF | 287 pages | ISBN: | 10.11 Mb

In het jaar 642 staan de troepen van generaal Amr voor de poorten van Alexandrië. Het bevel luidt de beroemde bibliotheek in brand te steken. In Medina heeft kalief Omar zijn troepen opgedragen alles te vernietigen wat tegen de Islam ingaat. Een oudeMoreIn het jaar 642 staan de troepen van generaal Amr voor de poorten van Alexandrië. Het bevel luidt de beroemde bibliotheek in brand te steken.

In Medina heeft kalief Omar zijn troepen opgedragen alles te vernietigen wat tegen de Islam ingaat. Een oude christelijke filosoof, een joodse arts en vooral de schone en geleerde Hypatia, wiskundige en musicienne, ondernemen een poging om Amr af te houden van de vernietiging van de in eeuwen opgebouwde schat, de Alexandrijnse bibliotheek.Zij vertellen hem het leven van geleerden, dichters en filosofen die binnen de muren hebben geleefd en gewerkt: Euclides, maar ook Archimedes, Aristarchus van Samos, die ontdekt dat de aarde om de zon draait, Ptolemaeus en vele anderen die hun strijd om de waarheid al dan niet met hun leven bekochten.

Zij waren de mensen die nieuwe wereldbeelden creëerden en daarmee bijdroegen aan de bloei van de Griekse cultuur en wetenschap.Zal generaal Amr Omar gehoorzamen? Hebben de Arabieren de bibliotheek van Alexandrië echt verbrand? Of is deze het slachtoffer geworden van de dwaasheid der mensen door de eeuwen heen?Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "De bibliotheek van Alexandrië":


eestigfx.eu

©2012-2015 | DMCA | Contact us