Σε αναζήτηση σκοπού σε ένα κόσμο χωρίς σκοπό Λευτέρης Ζούρος

ISBN:

Published: September 2014

Paperback

204 pages


Description

Σε αναζήτηση σκοπού σε ένα κόσμο χωρίς σκοπό  by  Λευτέρης Ζούρος

Σε αναζήτηση σκοπού σε ένα κόσμο χωρίς σκοπό by Λευτέρης Ζούρος
September 2014 | Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, ZIP | 204 pages | ISBN: | 5.25 Mb

Ο σκοπός είναι τροφή, σαν το ψωμί. Το να λέμε ότι το ψωμί είναι για το σώμα και ο σκοπός για την ψυχή είναι λάθος. Γιατί δεν υπάρχει σώμα χωρίς ψυχή και ψυχή χωρίς σώμα·πρόκειται για ένα και το αυτό. Η διαφορά είναι ότι για το ψωμί γνωρίζουμε τιςMoreΟ σκοπός είναι τροφή, σαν το ψωμί. Το να λέμε ότι το ψωμί είναι για το σώμα και ο σκοπός για την ψυχή είναι λάθος. Γιατί δεν υπάρχει σώμα χωρίς ψυχή και ψυχή χωρίς σώμα·πρόκειται για ένα και το αυτό. Η διαφορά είναι ότι για το ψωμί γνωρίζουμε τις φυσικές και βιολογικές ιδιότητές του· γνωρίζουμε το πώς λειτουργεί ως τροφή.

Μας πήρε κάποιες χιλιάδες χρόνια να φτάσουμε ως εκεί. Για το σκοπό δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο σημείο αυτό, άλλα είναι θέμα χρόνου. Γνωρίζουμε όμως κάτι πολύ σημαντικό: ότι το Σύμπαν πορεύεται χωρίς σκοπό· ότι ο σκοπός είναι έξω από τη φύση· ότι είναι μια ταμπέλα που εμείς κολλήσαμε επάνω της. Σαυτό δε διαφέρουμε πολύ από το τετράχρονο παιδί και τον Άγιο Βασίλη που κατεβαίνει από την καμινάδα. Σε λίγα χρόνια ο Άγιος Βασίλης θα αποτελεί για το παιδί μια ευχάριστη ανάμνηση μιας αυταπάτης. Δεν είναι τόσο εύκολο με το σκοπό. Γιατί από τη στιγμή που ο σκοπός αναγνωριστεί ως αυταπάτη θα έχει χάσει την αξία του ως τροφή.Φθάνουμε έτσι μπρος στο μεγάλο δίλημμα.

απτη μία είναι η χωρίς σκοπό πραγματικότητα. Απ την άλλη είναι η βιοτική μας ανάγκη για σκοπό. Δε βοηθάει να επιβάλλουμε στον εαυτό μας την εντύπωση ότι υπάρχει σκοπός· το να ζούμε σε μια ενσυνείδητη αυταπάτη δεν είναι λύση. Τι μας απομένει- Το βιβλίο προτείνει ότι υπάρχουν υποκατάστατα του σκοπού και καλεί τον αναγνώστη να τα αποκαλύψει.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Σε αναζήτηση σκοπού σε ένα κόσμο χωρίς σκοπό":


eestigfx.eu

©2012-2015 | DMCA | Contact us